Pulzusmérés telefonnal

A pulzusszám nyomon követése a karórával

a legjobb új gyógyszer a magas vérnyomás ellen szódabikarbóna vernyomas

Társadalom Egy mobiltelefon többféle érzékelővel rendelkezik, melyekkel számos meglepő mérést lehet végezni. E mérések eredményeit érdekes alkalmazásokban használhatjuk fel a valós, illetve a virtuális világban.

Ezek közül pulzusmérés telefonnal egyik jelentős alkalmazási terület az egészségügy, illetve az ehhez kapcsolódó fiziológiai mérések.

makréla magas vérnyomás esetén szívelégtelenségben meghalni

Ennek témájába illik a SZTAKI munkatársai által kidolgozott kamera alapú pulzusmérő rendszer, mely érintés nélkül, egyetlen kamera videóképe alapján képes kiszámolni a kameraképen látható ember vagy állat pulzusát. A program működése azon alapul, hogy a szív minden dobbanására a bőrben levő artériák megtelnek vérrel, ami egy nagyon enyhe - az emberi szem számára nem látható - színváltozást okoz.

hogyan áll a magas vérnyomás milyen vizsgálatok fejfájás és magas vérnyomás esetén

Ezt az elszíneződést egy mobiltelefon kamerájával már meg lehet mérni. A stabilan tartott pulzusmérés telefonnal előlapi kameráját az arcra, vagy hátsó kameráját a kézre vagy bármely szabad bőrfelületre irányítva az alkalmazás 30 másodperc múlva meghatározza az aktuális pulzusszámot. Az alkalmazás egyelőre pulzusmérés telefonnal működik, az App Store-ból ingyenesen letölthető az alábbi linken.

kód mkb-10 magas vérnyomás mind a magas vérnyomás szembetegségéről

További a témáról