Lassu pulzusszám

Mitől lehet alacsony vagy épp magas a pulzus?

Létrehozva: Ha pedig többször is alacsony pulzust mérünk, dr.

lassu pulzusszám

Sztancsik Ilonaa KardioKözpont lassu pulzusszám, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint feltétlenül indokolt a kivizsgálás. Mitől lehet alacsony a pulzus? A szívverés ritmusa attól függ, milyen gyorsan keletkeznek az elektronikus jelek lassu pulzusszám sinus csomóban. Ami ennél alacsonyabb, annak lehet számos természetes oka, például edzett sportolók erősebb szívének kevesebbet is elég pumpálni.

Nyugalmi pulzus

Egy fiatalabb, fit személy probléma nélkül élhet akár es lassu pulzusszám is. A szívverés sebességét lassu pulzusszám testi edzettségen túl azonban számos tényező befolyásolja, mint például az érzelmek, a stressz, a testösszetétel, a hőmérséklet, a koffein, az alkohol és a nikotin.

lassu pulzusszám

Ezen kívül azonban alacsony pulzusszámot okozhat többek közt a pajzsmirigy alulműködés, illetve a kóros, panaszokkal járó lassú szívverés mögött gyakran a szívritmust szabályzó sejtek betegségei állnak. Ezek kialakulhatnak megelőző lassu pulzusszám, öröklött hajlam talaján vagy akár mérgezés miatt.

lassu pulzusszám

Számít, mikor és hogyan mérünk A korrekt eredményekhez az is számít, mikor mérjük a vérnyomást és a lassu pulzusszám. Legideálisabb, ha nyugodt állapotban, ülve, megfelelően elhelyezve a mérőeszközt, naponta azonos időpontokban mérünk és erről naplót is vezetünk. Nyilvánvalóan más értékeket fogunk kapni, ha közvetlenül terhelés után történik a mérés, bár ennek is megvan a maga szerepe, azonban ezt érdemes szakemberre bízni.

Ha azonban nincs kéznél automata vérnyomásmérő, tapintsuk ki a szívverésünket a Hipertóniám van alkalmas vagyok-e. Fordítsuk a kezünket úgy, hogy a tenyerünk legyen felfelé. Mérjünk kb.

 • Mitől lehet alacsony vagy épp magas a pulzus?
 • Szisztolés és diasztolés érték jelentése
 • Hogyan függ össze a vérnyomás és a pulzusszám? - Wörwag Pharma
 • Mitől lehet alacsony vagy épp magas a pulzus?
 • Alacsony pulzus — doktorGO
 • Miért alacsony a pulzusa? Ezért érdemes kivizsgáltatni
 • Diasztolés szívelégtelenség okai

Ha jó a pozíció, a másik kéz hüvelykujjával érezni fogjuk a szívverésünk pulzálását. Nézzünk egy másodpercmutatós órát, és számoljuk a szívveréseket pontosan egy percig.

lassu pulzusszám

Az is megfelel, ha csak 30 másodpercig számolunk és lassu pulzusszám az értéket szorozzuk meg kettővel. Mikor kell orvoshoz fordulni? Sokszor már a kikérdezés során kiderül valamiféle egyszerű ok, mint az, lassu pulzusszám egy — akár a magas vérnyomás kezelésére szánt - gyógyszer, például a béta-blokkoló okozott ilyen tünetet.

lassu pulzusszám

Ez esetben történetesen a dózist mérsékelve vagy más gyógyszerre cserélve megszűnhetnek a panaszok is — ismerteti dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, lassu pulzusszám terapeuta. Ha azonban olyan tünetek jelentkeznek, mint erős szívdobogás, hirtelen bedobbanások, kimaradások, gyengeség, tartós kimerültség, mellkasi szorítás, légszomj, rendszeres lassu pulzusszám, szédülés, vagy eszméletvesztésfeltétlenül végig kell menni a kardiológiai kivizsgálás lépésein.

Magas vérnyomás, alacsony pulzus - betegséget jelez? Szerző: Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, sportorvos, aneszteziológus és intenzív terapeuta A lassu pulzusszám és a pulzus fogalmai gyakran összekeverednek, lassu pulzusszám, hogy mindkettőt ellenőrzik is a kivizsgálás során. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta elmagyarázza a fogalmakat és azt, mire utalhat a magas vérnyomás mellett jelentkező alacsony pulzusszám.

A nyugalmi- és terheléses EKG -val, a Holter-monitorozással, a szívultrahanggal és más vizsgálatokkal gyors, pontos diagnózishoz juthatunk, és megkezdődhet a kezelés. Ennek keretében akár életmóddal, akár gyógyszerrel, akár a kettő lassu pulzusszám beállíthatjuk az optimális pulzusértéket, vagy szükség esetén kiderülhet, hogy pacemakerrel lesz szabályozható a szívritmus.

 • Mire utal a pulzusszám? Mennyi az optimális tartomány?
 • Új gyógyszerek magas vérnyomás enzix
 • Lassú szívverés, alacsony pulzus - KardioKözpont
 • Wörwag Pharma Hogyan függ össze a vérnyomás és a pulzusszám?
 • Aki magas vérnyomást statisztikáz

További a témáról