Galagonya vérnyomás

galagonya vérnyomás

Bizonyítottan hatásos természetes vérnyomáscsökkentők

A normálisnál alacsonyabb vérnyomás gyakori tünetei lehetnek a szédülés, a fáradtság, a fejfájás, heves szívdobogásérzés és a csökkent kognitív teljesítőképesség.

Ha a szisztolés vérnyomás 90 Hgmm, a diasztolés vérnyomás pedig 60 Hgmm alá esik, megállapítható az alacsony vérnyomás diagnózisa. Az alacsony vérnyomás terápiájában a szintetikus gyógyszereken kívül a gyógynövényeknek is lehet szerepe. Az alacsony vérnyomás kezelésére Németországban óta forgalomban van egy hagyományos növényi gyógyszer, amely D-kámfor és friss galagonya bogyó folyékony kivonatát DER: Ezt a készítményt évtizedek óta alkalmazzák krónikus és helyzetfüggő ortoszatikus alacsony vérnyomás kezelésére.

 1. Bizonyítottan hatásos természetes vérnyomáscsökkentők
 2. Magas vérnyomás diabéteszes nephropathiában
 3. Antihypertensive drugs that cross the blood brain barrier

A galagonyával és kámforral kapcsolatos tudományos eredmények és klinikai adatok alapján azonban nem vezethető le elméleti alapon, hogy a két alapanyag kombinációja alkalmas lehet az alacsony vérnyomás kezelésére.

A galagonya Galagonya vérnyomás ssp. Érdekes módon a galagonya kivonat vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik.

galagonya vérnyomás

A kámfor belsőleges alkalmazása nem jellemző, megfelelő adatokhoz galagonya vérnyomás galagonya vérnyomás vizsgáló kutatások révén juthatunk.

Mivel galagonya vérnyomás kámfor gyakran előfordul vény nélkül kapható szerekben, könnyű hozzáférni, az átlag felhasználó számára ártalmatlannak vélt termék véletlen elfogyasztásából adódó mérgezés viszonylag gyakori probléma.

 • Györgytea Galagonyás teakeverék (A vérnyomás barátja) - Györgytea
 • Galagonya: a legjobb szíverősítő, vérnyomáscsökkentő - HáziPatika
 • A galagonyát a népi gyógyászatban a szív erősítőjeként és gyógyítójaként tisztelik, hatóanyagai csökkentik a vérnyomást és a szívelégtelenségek kockázatát is, a mindennapokban mégis viszonylag kevés szó esik róla.
 • A magas vérnyomás hidzsama kezelése
 • Galagonya és kámfor - izgalmas kombináció az alacsony vérnyomás kezelésében - Gyógynövépastinszkyantikvarium.hu
 • Galagonya Crataegus oxyacantha a szív gyógynövénye A népi gyógyászatban leggyakrabban alkalmazott szívgyógyszerek egyike a galagonya.
 • Érdeklődöm Két és fél milliárd szívverés.
 • Diabess Tea | Magas vérnyomás

A mérgezés tünetei többek között a letargia, görcs, hányinger és hányás, egyes esetekben kóma. A kámfor használata nem jellemző szív-és érrendszeri megbetegedések kezelésére, ilyen monokomponensű, csak kámfort galagonya vérnyomás készítményéről adat nincs.

A szakirodalomból kiderül, hogy kámfort galagonya kivonattal együttesen alkalmazva a galagonya vérnyomás komponens javítja a szív működését, továbbá mindkét anyag a kisverőerek tónusának emelésén keresztül növeli a perifériás ellenállást.

galagonya vérnyomás

A gyors kezdeti hatást a kámfor váltja galagonya vérnyomás, a hosszú hatásért viszont a galagonya kivonata felelős. A Szegedi Tudományegyetem kutatói által közölt legfrissebb kutatási eredmények fényt derítenek arra, hogy a D-kámfort és galagonyakivonatot tartalmazó készítmény valóban hatásos lehet-e az alacsony vérnyomás kezelésére.

Gyuri bácsi a szív- és érrendszeri betegségekről

A készítménnyel kapcsolatos metaanalízis hasonló módszertannal galagonya vérnyomás klinikai vizsgálatok értékelésével készült. A klinikai vizsgálatokat összefoglaló és értékelő metaanalízisek a bizonyítékokon alapuló orvoslás legmagasabb bizonyítékszintjét képviselik.

galagonya vérnyomás

A metaanalízisek legfőbb előnye, hogy minden elérhető adatot figyelembe vesznek, így nagyobb galagonya vérnyomás erővel bírnak, mint az egyes galagonya vérnyomás külön-külön. A D-kámfor és galagonyakivonat vérnyomásemelő hatását értékelő metaanalízishez több tudományos adatbázis segítségével gyűjtötték össze az összes elérhető közleményt. Az elemzés során olyan véletlenbesorolásos klinikai vizsgálatok kerültek értékelésre, amelyekben a kombinációs készítményt alacsony vérnyomásban szenvedő galagonya vérnyomás normális vérnyomású személyeken vizsgálták a hatóanyagokat nem tartalmazó placebóhoz viszonyítva.

Galagonya és kámfor – izgalmas kombináció az alacsony vérnyomás kezelésében

Az értékelt klinikai vizsgálatok során a galagonya vérnyomás minden esetben véletlenszerűen két csoportba osztották. A betegek egyik fele napi cseppet kapott a készítményből, míg a másik csoportba kerülő betegek placebót kaptak.

galagonya vérnyomás

Galagonya vérnyomás metaanalízisbe bevont négy hogyan lehet legyőzni a magas vérnyomást örökké népi vizsgálat adatainak statisztikai értékelése után elmondható, hogy galagonya vérnyomás galagonya-kámfor fix kombinációja szignifikánsan emeli a szisztolés galagonya vérnyomás diasztolés vérnyomást placebóhoz képest, valamint jótékony, de statisztikai szempontból nem szignifikáns hatással galagonya vérnyomás a mentális képességre.

A metaanalízis megerősíti a készítmény régóta fennálló alkalmazását: a kombináció tehát hatásos és valószínűleg biztonságos kiegészítő terápiás gyógyszer az galagonya vérnyomás vérnyomás kezelésében.

galagonya vérnyomás

A készítmény ajánlott napi dózisa és a kezelés időtartama azonban még nem meghatározott. A tudományos közlemény az alábbi linken érhető el:.

galagonya vérnyomás

További a témáról